Skal gi bort 1000 energikollektorer

ABK og Uponor har inngått en samarbeidsavtale hvor Uponors fabrikk i Sverige eksklusivt produserer energikollektorer for ABK til det norske markedet.

Dette nye samarbeidet kickstartes ved at ABK gir bort de første 1000 energikollektorene som blir tilknyttet en NIBE bergvarmepumpe. – De nye energikollektorene fra Uponor er av høyeste PE-100-kvalitet og er både ”P”-merket og bærer Nordic Polymarks kvalitetsstempel. I tillegg har kollektorene løpemeterindikering slik at det lett kan avleses hvor mange meter energikollektorer som er satt i energibrønnen, forteller administrerende direktør Petter Vang i Uponor AS.

ABK og Uponor har inngått en samarbeidsavtale hvor Uponors fabrikk i Sverige eksklusivt produserer energikollektorer for ABK til det norske markedet.

 Fra venstre: Daniel Kristensen, adm. dir. ABK, Torstein Helliesen, salgsingeniør varmeopptak ABK, teknisk sjef Terje Andersen Uponor og administrerende direktør Petter Vang, Uponor AS. Foto: ABK

 

– Kampanjen gir oss anledning til å belyse viktigheten av å tilknytte NIBEs varmepumper med en tilstrekkelig lang energikollektor, slik at en unngår for lave temperaturer i energibrønnen som igjen gir redusert effekt og besparelse, sier administrerende direktør Daniel Kristensen hos ABK. – En energibrønn er ment å levere varme også for fremtidige generasjoner, og rett kvalitet og rett lengde på energikollektoren er helt essensielt.

Rent praktisk vil brønnboreren som er kunde hos ABK, få energikollektoren fra Uponor uten kostnad.  Verdien av energikollektoren krediteres videre til varmepumpeinstallatøren som igjen krediterer sluttbruker. Kampanjen vil blir støttet av betydelig markedsføring og forhåpentligvis øke interessen for energibrønner generelt.

– Ofte glemmer forbrukeren å ta hensyn til at energibrønnens levetid er på linje med bygningens grunnmur, og at investeringen må sees på separat fra selve varmepumpen som vil ha en lavere teknisk levetid. En energibrønn som leverer gratis varme til bygningen i flere generasjoner, er ment å skulle øke verdien på eiendommen ut over kostnaden, sier Kristensen.

 

 

 

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB