Fossilfri og energieffektiv byggsektor - Varmepumpekonferansen 2017

– Hva vil påvirke varmepumpemarkedet mest framover, hva etterspør kundene og hva må vi konkret gjøre for å levere gode anlegg? Disse temaene løfter vi på årets konferanse, sier daglig leder Rolf Iver Mytting Hagemoen i Norsk Varmepumpeforening.

Norsk Varmepumpeforening arrangerer 29. - 30. mars Varmepumpekonferansen 2017 i samarbeid med Grønn Byggallianse og Rørentreprenørene Norge. Konferansen gir deg aktuelle foredrag, et overblikk over hva som skjer i bransjen og en gyllen anledning til å knytte nye kontakter.

 

 

– Om få år blir det forbudt å bruke fossil fyringsolje, og samtidig må nye og eksisterende bygg bli mer energieffektive. Varmepumper vil være en sentral løsning for å oppnå dette, understreker Hagemoen.

Fremtidsrettet og hverdagslig praktisk

Det gjelder også for nær nullenergibygg, som blir tema for flere innlegg på konferansen. – Vi har også en rekke praktisk rettede innlegg om riktig beregning, prosjektering og installasjon av varmepumper. Og vi skal se på hva forbrukere faktisk etterspør og hvordan man når ut til dem, fortsetter Hagemoen. I sum mener han programmet er relevant for de fleste som jobber med varmepumper til oppvarming og kjøling i bygg.

Nyttig for bestillere

Dessuten er temaene på konferansen høyst relevante for de som utvikler, eier eller forvalter bygninger. – Vi ønsker å nå ut til flere eiendomsselskaper og forvaltere av bygg, og derfor er vi veldig fornøyde over å ha med Grønn Byggallianse som samarbeidspartner. Gjennom dette har vi spisset og styrket det faglige programmet, mener Hagemoen.

– Riktig utført gir varmepumpesystemer høy miljøgevinst og god lønnsomhet, poengterer daglig leder Katharina Bramslev i Grønn Byggallianse. Samtidig finnes det eksempler på systemer som ikke fungerer som forutsatt. På konferansen presenterer Grønn Byggallianse sitt tipshefte som skal gjøre det lettere for byggherrer å oppnå optimal kost/nytte-faktor for varmepumpesystemer.

– Viktig for å henge med

Rørentreprenørene Norge har lenge ønsket at bransjen skal satse mer på å spisse kompetansen på varmeanlegg.  – Vi har ikke råd til at noen prøver og feiler på varmeanlegg. Du kan ikke kalle deg spesialist hvis du monterer et par-tre varmeanlegg i halvåret, understreker Eli Heyerdahl Eide, fagsjef for energi og miljø i Rørentreprenørene Norge. De har vært med på å sette opp programmet, som byr på en fin blanding av praktiske tips, konkrete erfaringer og kommende krav.

– Varmepumpekonferansen 2017 er viktig for å henge med i utviklingen, fastslår Eide.

 

            

Praktisk om programmet


På dag 1 er programmet felles for alle deltakere med festmiddag og utdeling av årets varmepumpepriser. Dag 2 blir mer praktisk rettet med parallellsesjoner for bolig og næringsbygg etter lunsj. Konferansen arrangeres på Quality Hotel Expo, Fornebu.

Hele programmet finner du på www.varmepumpekonferansen.no.

Utdrag fra programmet på dag 1:
− Fremtidens energisystem, nye forbruksmønstre og nye teknologier
− Betydningen av bygg og effekt i energisystemet
− Eiendomssektorens veikart mot 2050
− Oppvarmingsløsninger i nesten nullenergibygg
− Prognoser for varmepumpemarkedet

Utdrag fra programmet på dag 2:
− Varmepumper i nye bygg - byggekrav og lønnsomhet
− Optimale energiløsninger for nullenergibygg
− Hva koster egentlig vannbåren varme?
− Muligheter for energimerkeordningen for bygg

Næring:
− Varmepumper til oppvarming og kjøling i bygninger
− Nye kuldemedier på full fart inn i markedet
− ZEN - Løsninger for framtidens bygninger og byområder

Bolig:
− Slik når du frem til forbrukeren
− Utfasing av oljefyr i borettslag
− Spesialisering, nøkkelen til suksess!
− Typiske feilkilder for boligvarmepumper

Arrangør:
Norsk Varmepumpeforening (NOVAP) er en interesseorganisasjon som arbeider for økt anvendelse av varmepumper i det norske energisystemet.
 
Samarbeidspartnere:
Grønn Byggallianse er en organisasjon for byggeiere og bygningsforvaltere som ønsker å være bærekraftige og ansvarlige.

Rørentreprenørene Norge er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

For fullstendig program og påmelding: www.varmepumpekonferansen.no

     

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB