Asker, Kongsberg og Moi kommune er nominert til Ӂrets varmepumpekommune"

Norsk Varmepumpeforening (NOVAP) skal også i 2014 dele ut varmepumpeprisen, og nå er det klart hvem de tre nominerte er.

I følge Rolf Iver Mytting Hagemoen i NOVAP utmerker disse kommunene seg med en satsing på både varmepumper og andre energitiltak. – Det er mange kommuner som fortjener oppmerksomhet for sin innsats på miljø- og varmepumpefeltet, men disse tre kandidatene har jobbet både målrettet og innovativt, og vi ønsker å gi dem anerkjennelse i år, sier han.

Vinneren annonseres på Varmepumpekonferansen i Oslo den 3. april.

Asker kommune

Kommunen har et samarbeid med Naturvernforbundet hvor de tilbyr uavhengig rådgivning til husholdninger som ønsker å gjennomføre energi- og miljøtiltak. Asker kommune jobber også for å tilby boligeiere gruppeinnkjøp av varmepumper. Kommunen har en målsetning om utfasing av oljefyring, og har installert varmepumper i mange kommunale bygg.

Kongsberg kommune

Kommunen har satset på bruk av EPC-kontrakter for energisparing i kommunale bygninger, og har planer om å investere 46 millioner kroner i energisparetiltak. Kongsberg kommune har installert 14 store bergvarmepumpeanlegg i kommunale bygg.

Moi kommune

Moi kommune viser at også små kommuner kan satse på varmepumper. Kommunen har installert varmepumper både i Lundbadet og i Moi klubbhus. Varmepumpene reduserer kommunens energikostnader og bidrar til et bedre miljø. Kommunen har også planlagt å installere varmepumper i flere av kommunens bygg.

– NOVAP ser frem til å kunne offentliggjøre årets varmepumpekommune på Varmepumpekonferansen i Oslo 3. april, sier Mytting Hagemoen.

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB