4 000 kWh i forskjell med og uten varmepumpe

Tall fra SSB viser at ved sammenligning av energibruken i eneboliger med og uten varmepumpe, var forskjellen i energibruk i boliger på over 149 m2 nesten 4 000 kWh i 2012.

For mindre boliger er forskjellen på rundt 1 800 kWh, melder SSB i Samfunnsspeilet nr. 4/2014.

De aller fleste husholdninger anskaffer seg en luft til luft-varmepumpe, som er en rimeligere investering enn for eksempel en varmepumpe basert på jordvarme. Ut fra resultater for energibruken kan man imidlertid ikke se at luft til luft-varmepumper er mindre effektive enn andre typer varmepumper, skriver SSB.

Rekordmange husholdninger hadde anskaffet varmepumpe i 2012. Mens så å si ingen husholdninger hadde varmepumpe i 2001, hadde hele 27 prosent av alle husholdninger varmepumpe i 2012. Blant eneboliger var denne andelen over 40 prosent. I tillegg til muligheter for strømsparing, kan varmere somre i Norge ha gitt en motivasjon til å skaffe varmepumpe, da den kan brukes til nedkjøling på varme sommerdager.

Energibruk per husholdning, med og uten varmepumpe, etter størrelsen på eneboligen

  

 

 Energibruk i husholdninger med og uten varmepumpe. Kilde: Data fra forbruksundersøkelsen 2012, med energitillegg. Statistisk sentralbyrå

 

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB