Dette melder Berggård Amundsen & Co.

I dette Enova-støttede prosjektet, skal Berggård Amundsen servicesenter i Asker levere røde terrakotta fargede solcelletakstein til en bolig i Asker. Boligen skal gjøres om fra en typisk 60-talls bolig til et passivhus. Målsetningen for eierne, Bjørn Thorud og Karen Byskov Lindberg, er at huset skal produsere mer energi enn familien bruker og et solcelleanlegg er en naturlig investering for å oppnå dette.

 

Enova-støtte

Berggård Amundsen har mottatt Enova-støtte på nesten en halv million kroner til dette prosjektet.

- Gevinsten med slike paneler er at de kan anvendes i boligstrøk med strenge krav til røde tak, slik som i dette eksempelet på Kolsås. Videre vil dette åpne dører for verneverdige bygg og tilrettelegge for at flere kan skaffe seg bærekraftig energi, sier produktsjef Ole Petter Fiære.

Lokal elektriker

Leverandøren er belgiske ISSOL, og det er Norgeselitens medlem Elektriker’n Asker som skal gjøre det elektriske arbeidet.

- Dette anlegget blir en god referanse for Elektriker’n Asker og vil vise andre installatører i området at det finnes spennende og gode forretningsmuligheter innenfor solenergi, sier Finn Ryggetangen, avdelingsleder på Berggård Amundsens servicesenter i Asker.

Dette er bare starten

Del to av Enova-prosjektet vil være å levere tilsvarende løsning til en bolig i Trondheim. Dette skal etter planen utføres våren 2020, og kunden er forsker ved NTNU.


 

Nærbilde av terrakottafarget solcelletak. Foto: Berggård Amundsen