Dette melder Panasonic i en pressemelding. Under årets Climatización i Madrid kunngjorde Panasonic at de inngår et strategisk partnerskap med det svenske selskapet Systemair. Sistnevnte er global spesialist innen ventilasjon og luftkjøleteknologi. Hensikten med samarbeidet er å utvikle integrerte og bærekraftige løsninger for den kommersielle og private sektoren.

– Vi ser på samarbeidet som en stor gjensidig mulighet til å utvikle, levere på og møte de allerede høye miljøkravene som kundene våre stiller. Sammen kan vi tilby langsiktige forretningsmuligheter på det voksende europeiske markedet. Systemairs imponerende produktsortiment og rike erfaring innen HVAC&R og ventilasjon er på linje med vårt engasjement for å tilby kundene våre enestående verdi, funksjoner og produktkvalitet, sier administrerende direktør i Panasonic, Toshiyuki Takagi.

Skreddersydde løsninger

Samarbeidet mellom Panasonic og Systemair gjør at selskapene kan utnytte eksisterende teknologi og ekspertise fra begge parter, og sette nye trender innen HVAC&R på det europeiske markedet. I den første fasen av samarbeidet kommer Panasonic til å introdusere en effektiv og miljøvennlig serie av varmepumpekjølere som vil være utstyrt med Systemairs innovative reversible luftkjøleteknologi. Disse nye og integrerte løsningene kan skreddersys til spesifikke prosjekter for å møte kundenes krav og forventninger.

Systemair og Panasonic samarbeider også tett for å utvikle teknologi og funksjoner som skal integreres i allerede eksisterende kjølevannteknologi. Hensikten er å skape enda mer effektige og miljøvennlige varme- og kjølepumper som ligger i forkant på det europeiske markedet. Dette forsterkes ved å utnytte selskapets Smart Cloud-grensesnitt for praktisk fjernkontroll og vedlikehold.

Begge parter kommer i tillegg til å integrere Systemairs spesialkompetanse innen innendørs luftkvalitet (IAQ) og ventilasjon, med Panasonics avanserte varmepumper for private hjem og kommersielle bygg, samt styringsteknologi og tilkobling. Gjennom samarbeid og en felles tilnærming kommer de to selskapene til å skape et nytt og sterkt tilbud som vil tilfredsstille kundenes voksende krav innen HVAC&R for både hjemmet og den kommersielle sektoren.

– Vi er veldig glade for partnerskapet med Panasonic og mulighetene dette gir oss til å skape nye, innovative og sømløse løsninger. Sammen sikter vi på å forbedre byggindustrien, optimere energieffektivitet, minske våre utslipp av karbondioksid og minske energikostnader. Gjennom partnerskapet vil vi kunne tilby enda bedre løsninger som vil ha en ledende rolle i utviklingen av fremtidens bygg, sier administrerende direktør i Systemair, Roland Kasper.