Multiconsult gjennomfører på vegne av Solenergiklyngen og NVE, en spørreundersøkelse om installert effekt og priser i det norske solcellemarkedet i 2019, for å gjøre opp status for installert effekt og systempriser i Norge. Dette melder Solenergiklyngen på sine websider.

Datainnsamlingen vil danne grunnlaget for den offisielle statistikken for Norge, som benyttes av offentlige myndigheter og private selskaper. Tallene skal dessuten brukes i Global Market Outlook for Solar Power 2020-2024, som publiseres i juni 2020.

Rådgivere og byggherrer bruker gjerne denne prisstatistikken i sine lønnsomhetsberegninger for solcellesystemer.

Vil nå flest mulig

Nytt av året er at datainnsamlingen blir foretatt i samarbeid med NVE, som har ansvaret for energistatistikken i Norge. Det er i år også lagt inn valgfrie spørsmål om koronakrisen for å få inn mest mulig input på hvordan dette treffer oss og hvordan Solenergiklyngen kan hjelpe.

Offentliggjøres i mai

Når tallmaterialet er ferdig analysert av Multiconsult, vil resultatene blir lagt fram av Solenergiklyngen, trolig den andre uken i mai. Eksakt lanseringsdato vil bli annonsert på www.solenergiklyngen.no.