Big PACi er Panasonics serie med luft-til-luft-varmepumper tilpasset kommersielle virksomheter. Den nye Big PACi-serien bruker utelukkende kuldemediet R32 og lever opp til Panasonics miljøvisjon for 2050, som er selskapets egne mål for bærekraft, melder Panasonic i en pressemelding.

 

Sikkert valg for fremtiden

I tillegg til at serien bidrar til en grønnere fremtid ved å redusere mengden HFK-kuldemedier, vil virksomhetseiere som skifter til en R32 varmepumpeserie også kunne spare både energi og penger. Kuldemediet R32 har opptil 10 prosent høyere energieffektivitet enn andre vanlige kjølemedier.

– Panasonic er en av produsentene i Norge som selger flest varmepumper med R32 i dag. R32 Big PACi-serien overholder kommende europeisk lovgivning om bærekraft og gir derfor distributører og installatører et fremtidssikkert tilbud til sine kunder, sier produktsjef i Panasonic Heating & Cooling, Frida Rosenlind.

Serien finnes i 20-25 kW og har varmeveksler. Det gjør løsningen til et ideelt alternativ til tradisjonelle kjøleanlegg for små, miljøbevisste butikklokaler og kontorer.

Lettere, mindre og enklere å installere

De nye modellene er designet for enkel montering. De har et delbart kanalsystem som kan deles mellom varmeveksleren og ventilatordelene, noe som gjør de enkle å installere i mindre lokaler og små butikker. Serien har også et mer kompakt innendørs skjelett enn det konvensjonelle Big PACi R410-sortimentet. Den nye serien er opp til 16 kilo lettere i vekt enn R410 og 230 millimeter mindre i dybden, men er allikevel like effektiv. Den har SEER-rating på opp til 5,25 og SCOP-rating på 3,61.

R32 Big PACi-serien kommer på markedet i mai 2019.

Du kan lese mer, her!