Dette melder Z Energi.

– For tiden utvikles og testes nye Clamp-On-sensorer for flow- og energimåling i vannbårne systemer. Det som før kostet hundretusenvis av kroner, gjøres nå på timer, sier Tor Line i Z Energi.

Verifisering, feilsøking, reklamasjoner og energimåling et økende problem, mener Line, – Vi erfarer at det brukes mye tid på reklamasjon, diskusjon omkring funksjon, fordeling av energikostnader, om varmepumpen fungerer, energitap, om det er for kaldt eller varmt, om det er legionellafare, hvor mye strøm bruker el-biler på borettslagets fellesanlegg og om radiatorer fungerer eller ikke.

Produkt utviklet i Danmark

Det er ReMoni www.remoni.com som har patentert og utviklet den nye IoT-løsningen i Danmark. Stavangerfirmaet Z Energi markedsfører nå den nye metoden i Norge.

Z Energi har selv testet løsningen og kan vise til flotte resultater. – Det som før kostet hundre tusener av kroner for konsulenter, og feilsøking kan i løpet av noen timer vises grafisk og overgår alt hva vi tidligere har sett av metoder for å kontrollere energianlegg, sier Line.

I løpet av kort tid avdekkes kvaliteten på nye og eksisterende energisystemer. – Tiden da konsulenter og leverandører diskuterer hva som fungerer og ikke fungerer er forbi, sier Line.

Metoden baserer seg på kontinuerlig måling med 5 minutters intervaller, der sensorer har 15 års levetid. Løsningen er web-basert med overvåking og alarmfunksjon inkludert.

– Driftspersonell, rådgivere, installatører og sluttkunder vil nå kunne få en bedre hverdag, sier Tor Line.

Han mener rørleggere, konsulenter, borettslag, fjernvarmeselskaper, ventilasjonsfirma osv. alle har behov for dette produktet.

Det koster cirka 15 000 kroner for en liten startpakke med 5 sensorer. – Dette vil tjenes inn på 30 minutter, sier Tor Line i Z Energi.