Dette melder energy-supply.dk.
Datasenteret kommer til å bruke store mengder elektrisitet, som skal utlignes med en vindmøllepark i Norge. Vi skal tilføye minimum samme kapasitet som vi trekker ut, sier Peter Münster, kommunikasjonssjef for Facebook i Norden ifølge energy-supply.dk.
Datasenteret vil sammen med fem andre planlagte datasentre stå for 17 prosent av det samlede danske elektrisitetsforbruket, ifølge Politiken.
Det er viktig for oss, at vårt fotavtrykk er så lite som mulig. Vi skal være hundre prosent CO2-nøytrale fra og med 2020, sier Peter Münster.
Den norske vindparken, som ligger på Bjerkreim, har en kapasitet på 294 MW. Parken skal kompensere både for forbruket i Facebooks svenske datasenter i Luleå, og det nye datasenteret i Odense.
De norske vindmøllene produserer inntil videre ikke strøm til nettet, som når Danmark. Det er heller ikke alle vindmøller som er montert ennå, sier Münster.
De første vindmøllene har begynt å produsere energi. De vil levere til nettet i løpet av de kommende månedene, sier Münster ifølge Energy-supply.dk.
At vindmølleparken er plassert i Norge, og ikke i Danmark, har møtt kritikk. Vindenergien teller kun i det norske klimaregnskapet, ikke i det danske, sier Poul Erik Morthorst til Politiken. Han er professor ved Danmarks Tekniske Universitet og medlem av det danske Klimarådet.
Dette er ikke relevant for Facebook. For oss er det ikke viktig om strømmen kommer fra det landet som datasenteret ligger i. Derimot er det viktig at den ekstra fornybare energien vi tilføyer kommer inn i det samme elnettet, sier Facebooks energidirektør Bobby Hollis til Politiken, ifølge Energy-supply.dk.