Dette er Norges første serieproduserte 16-tonns elektriske lastebil, og denne vil gjøre det mulig for DB Schenker å drive bærekraftig logistikk i Oslo, melder DB Schenker.

 

 

– Vi er avhengige av ambisiøse og innovative aktører som DB Schenker for å utvikle ny grønn teknologi. Jeg vil berømme dere for en innovativ tilnærming som også går utover bruk av elektriske lastebiler. Med Enova-støtte og betydelige investeringer i elbiler, og en sentralt plassert logistikkterminal, viser dere veien, sa statsminister Erna Solberg ved avdukingen av den nye lastebilen.

Med en bruttovekt på 16 tonn vil Volvo FL electric bli brukt i DB Schenkers bydistribusjon i Oslo. Den driftes uten direkte utslipp og uten motorstøy. Dette tjener den økende etterspørselen etter urbane logistikkløsninger som reduserer miljøpåvirkningen, ifølge DB Schenker. Det gjør at både Oslo City Hub og bilparken der drives av fornybar energi.

Totalt har DB Schenker bestilt elleve elektriske lastebiler til bylogistikk i Oslo, som skal erstatte dieseldrevne lastebiler.

Oslo City Hub som ligger sentralt plassert i hovedstaden, ble åpnet i mai 2019. Ved utgangen av 2020 vil bydistribusjonen kjøre helt uten fossilt brensel, ved hjelp av totalt 23 elbiler, inkludert elektriske varebiler og sykler. Hver dag vil rundt 800 forsendelser i Oslo leveres med elbil.