AQS har drevet med salg og distribusjon i 35 år og er et godt etablert navn i det svenske proffmarkedet. Mitsubishi Electric har frem til nå vært størst på privatmarkedet i Sverige. Oppkjøpet av AQS gjør nå Mitsubishi Electric Sverige til en komplett leverandør, også til proffmarkedet, melder Mitsubishi Electric i en pressemelding.

–Vi ønsker AQS velkommen til Mitsubishi Electric og gleder oss til å utvide produktspekteret vårt på det svenske markedet. Med utvidelsen står vi enda bedre rustet til å møte etterspørselen etter innovativ og energibesparende Chillerteknologi, sier Itaru Watanabe, Branch President, Mitsubishi Electric Europe B.V. Scandinavian Branch.

Økende fokus på varmepumper og Chillers

I Sverige har privatmarkedet for varmepumper vært økende de seneste årene, grunnet økt fokus på energibesparende tiltak. I tillegg har Chillers i større grad blitt et foretrukket system for proffmarkedet og større bygningsmasser. Med oppkjøpet av AQS styrker dermed Mitsubishi Electric Europe seg på viktige områder i Sverige.

Nylig ble det kjent at Climaveneta sine kjølemaskiner og varmepumper nå inngår i produktspekteret til Mitsubishi Electric Norge. Det svenske oppkjøpet av AQS føyer seg dermed inn i rekken av strategiske oppkjøp fra markedslederen, Mitsubishi Electric Europe.