— Panasonic kunngjorde 3.desember at de kjøper varmepumpevirksomheten til sin finske distributør Kauko 1. januar 2020. Kauko Oy har vært Panasonics eksklusive distributør av varmepumper i Finland siden 1988. Alle ansatte i Kaukos forretningsenhet for varmepumper vil bli en del av det finske Panasonic-teamet. Dette steget er i tråd med Panasonics arbeid for å styrke sin varmepumpevirksomhet i Norden ytterligere, og videreutvikle en ledende posisjon for effektive og Co2-besparende varmeløsninger. Dette melder Panasonic.

Oppkjøpet i Finland følger også Panasonics europeiske strategi - allerede anvendt i andre europeiske markeder - der selskapet distribuerer mesteparten av sine produkter og løsninger gjennom sin egen organisasjon. Panasonic overfører nå denne forretningsmodellen til Finland for å være enda nærmere kundene. Det over 50 år lange samarbeidet mellom selskapene vil imidlertid fortsette, ettersom Kauko Oy fortsatt vil være den eksklusive distributøren av andre B2B-produkter og løsninger fra Panasonic i Finland.

Ambisiøse mål for energieffektive løsninger i Finland

– Vi har hatt et vellykket samarbeid med Kauko Oy i over 30 år, og vi er veldig glade for å ønske de ansatte i Kauko velkommen til teamet vårt, sier Thibaut Marsol, viseadministrerende direktør i Panasonic Nordic, ansvarlig for oppvarming og kjøleløsninger.

– Vi setter veldig stor pris på hvordan Kauko har utviklet varmepumpemarkedet i Finland sammen med oss de siste tre tiårene. Vi er veldig glade for å fortsette arbeidet og investere enda mer i dette markedet. Oppkjøpet vil styrke Panasonics posisjon i det nordiske markedet, samtidig som det vil hjelpe selskapet med å fortsette å rulle ut vår omfattende produktportefølje av energieffektive varme- og kjøleprodukter. Vi har veldig ambisiøse mål, og setter kurs mot en ledende posisjon for boligvarmepumper, både luft-til-luft og luft-til-vann, samtidig som vi vil øke våre markedsandeler innen kommersiell sektor, sier Thibaut Marsol.
Fordelaktig løsning for alle parter

– Vi er glade for løsningen som ble kunngjort i dag, og er sikre på at dette vil være til det beste for kundene våre i varmepumpemarkedet, våre forhandlere, Kauko-ansatte og vår verdsatte partner Panasonic. Dette er en fordelaktig ordning for alle parter, også for Aspo som eier. Kauko kan nå fortsette å fokusere på kjernevirksomheten, sier Aki Ojanen, styreleder i Kauko Oy og administrerende direktør i Aspo Group.
Kaukos virksomhet vil bli overført til Panasonic Marketing Europe-filialen i Finland med virkning fra 1. januar 2020.

Kauko vil fortsette å distribuere Panasonics varmepumper til 31. desember 2019. Ansatte i varmepumpesegmentet vil bli overført til Panasonic 1. januar 2020. Dette inkluderer salg og alle aspekter ved ettersalg, som vedlikehold og reparasjon.