Regner med å spare 250 000 kroner i året på flisfyringsanlegg

Val skoler i Trøndelag planlegger å bygge et flisfyringsanlegg. Forutsetningen er at de får støtte til anlegget fra Innovasjon Norge.

Dette melder Val skoler på sine websider.

Eiendomsavdelingen ved Val har over lengre tid sett på muligheten for å bygge et eget flisfyringsanlegg. Kostnadsrammen for prosjektet er cirka fem millioner kroner. Man kan få støtte fra Innovasjon Norge på cirka 45 prosent. – Målet er å få satt det første spadetaket i jorden i løpet av våren, sier avdelingsleder for eiendom på Val, Ommund Tveit, ifølge val.vgs.no.

Avdelingsleder for eiendom på Val, Ommund Tveit, viser hvor fyrkjele og lager for flis skal bygges. Foto: Carl Peter Vikdal

 

Tveit, som også er skogbrukslærer, ser også muligheter til å bruke dette anlegget i undervisningen. – Det er viktig å vise at det finnes alternativ bruk av skogen. Mye av flisa som skal brukes i anlegget, skal hentes fra egen skog. Det er heller ikke uaktuelt at andre fag kan bruke dette flisfyringsanlegget i sin undervisning, sier Tveit.

Med dette prosjekt vil Val få kortreist oppvarming av de fleste bygningene på skolen: internatet, skolebygget, idrettshallen og det planlagte bygget til grunnskolen. Man ser for seg å spare 250 000 kroner i året i oppvarmings utgifter.

Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 38/2019. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!