Mandag 20. april lanserte Fortum Vipu, et bærekraftig håndfritt dørhåndtak laget av resirkulert plast fra Fortum Circo®, i Helsinki, for å forhindre videre spredning av viruset. 

 

Offentlige steder kan være store kilder til smittsomme sykdommer, og god håndhygiene er nøkkelen til å forhindre smitte. For å hjelpe i den pågående kampen mot Covid-19 har energi- og gjenvinningsselskapet Fortum utviklet et bærekraftig håndfritt dørhåndtak, Fortum Vipu (Virus Prevention Unit). 

Håndtaket er laget av Fortum Circo®, et plastprodukt laget av gjenvunnet plast fra finske husholdninger, og gjør det enkelt å åpne dører med armen, slik at man kan minimere berøring av håndtakene med håndflater og fingre. Håndtaket gir dermed plastavfall nytt liv samtidig som det beskytter mot smitte av viruset. 

– For å hjelpe til med å bekjempe Covid-19, er vi nødt til å redusere berøring og unngå å ta på blant annet håndtak. Ved å skape innovative løsninger, kan vi forhindre spredning av viruset og gjøre folks daglige gjøremål tryggere. Vi tester nå de 3D-trykte håndtakene i butikker i Helsinki, og hvis alt går som planlagt, er vi klare til å utvide produksjonen vår, sier kommunikasjonssjef i Fortum Stian Mathisen.

Prosjektet er et samarbeid med Finlands største kjede innen handel- og servicenæringen, S-gruppen, for å samle inn brukeropplevelser for videre produktutvikling.


Se video, her!