Varmepumpepris til Tine

"Varmepumpeprisen 2019 - Større varmepumpeanlegg" deles hvert år ut av Norsk Varmepumpeforening. Tine fikk prisen under Varmepumpekonferansen tirsdag den 19. mars.


– Dette gir inspirasjon til å jobbe videre, sier energispesialist Kim Andre Lovas (til høyre) i Tine om prisen fra Norsk Varmepumpeforening ved Rolf Iver Mytting Hagemoen. 

 
– Tine har i flere prosjekter tatt i bruk ny og banebrytende teknologi med varmepumper til oppvarming og kjøling, sier daglig leder Rolf Iver Mytting Hagemoen. Han mener vi må forvente økt fokus på CO2-utslipp i industri i tiden fremover.
 
– Derfor er det viktig å løfte frem bedrifter som Tine, som viser hvordan fossil energibruk i industrielle prosesser kan erstattes med fornybare løsninger, poengterer Hagemoen.
 
Varmepumper "midt i blinken" for Tine
 
– Det er veldig gøy å se at arbeidet vi gjør blir lagt merke til - det gir inspirasjon til å jobbe videre, sier Kim Andre Lovas, fagspesialist energi i Tine Produksjon. Tine har ambisjoner om å være best på bærekraft i norsk matbransje. Klimanøytralt holder ikke; også energibruken må ned. – Da er varmepumper midt i blinken. Og vi er så heldige i Tine at vi har både kjøling og oppvarming, noe som gjør det spesielt gunstig for varmepumper, poengterer Lovas.
 
Ansvar for å bidra
 
Tine er en stor aktør og ganske spredt utover landet. Lovas tror dette gjør det lettere å se mulighetene med teknologi.
 
– Som en stor aktør er det også en del av ansvaret vårt å være med og bidra til utviklingen. Blant annet deltar vi i flere forskningsprosjekter, og det har vært med på å heve våre egen kompetanse på varmepumper, sier han. Forskningen handler særlig om å utvikle industrielle varmepumper som leverer høy temperatur, og som er basert på naturlige kuldemedier.
 
Kutter utslipp og energiforbruk
 
Tine Meieri i Ålesund er et av flere eksempler på hvordan klimagassutslipp blir kuttet drastisk med banebrytende varmepumpeteknologi. Der sørger varmepumper for å produsere damp fra fjernvarme. Et annet eksempel er Tines nye meieri i Bergen, som blir selskapets mest energieffektive og miljøvennlige. Ved meieriet i Bergen leveres all varme og kjøling av varmepumper, og energiforbruket reduseres med ca 40 %.
 
 
 
 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB