Røyken ble Årets varmepumpekommune

– Vi har det nesten som rutine å tenke varmepumper i nye bygg, og har nesten mistet tellingen på hvor mange vi har, sier Lars Erik Eriksen i Røyken kommune.

Eriksen tok imot prisen på vegne av Røyken kommune under varmepumpekonferansen på Fornebu i Bærum tirsdag i forrige uke. – Det var en gledelig overraskelse! Vi har jobbet hardt for å komme dit vi er i dag med varmepumper, sier Eriksen som til daglig er økonomisjef i Røyken Eiendom i en melding fra Novap.

Sterk politisk vilje

Røyken kommune har satset stort på varmepumper med energibrønner som varmekilde. Det er installert blant annet ved rådhuset, brannstasjonen, Røykenbadet, tre skoler og to idrettshaller.

 

Lars Erik Eriksen (til høyre) og Rolf Iver Mytting Hagemoen under prisutdelingen. Foto: Novap

 

– Vi har daglig fokus på klima, miljø og energiforbruk. Det er ikke bare være takket være oss som jobber med det til daglig – også fra toppen er det gode, fremoverlente politikere som vil noe, understreker Eriksen.

Langsiktig satsing

– Kommunen har jobbet systematisk med varmepumper og energibrønner i mange år, og fortjener absolutt denne utmerkelsen, fastslår Rolf Iver Mytting Hagemoen, daglig leder i Norsk Varmepumpeforening som deler ut prisen sammen med Enova. Kommunen reduserte elektrisitetsforbruket i kommunale bygg med cirka en tredjedel fra 2007 til 2015, og har lenge vært blant de norske kommunene som kjøper minst strøm.

Lover å fortsette

– Vi har to nye skoler på gang nå, den ene er under bygging. Begge de skal minimum ha bergvarme og brønner, forteller Eriksen. Som økonomiansvarlig synes han det er en fordel å bli involvert i prosjektene tidlig.

– Han som jobber aller mest med varmepumper hos oss, sitter tre kontorer bortenfor meg. Så vi har noen prater innimellom, sier Eriksen med et smil. Han opplyser at kommunen var nominert i 2011, og diplomet fortsatt henger på veggen.

– Det var veldig hyggelig å vinne i år – og vi kommer ikke til å gi oss med varmepumper, fastslår Eriksen.

 

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB