– Konferansen tar opp de viktigste temaene som varmepumpebransjen står overfor

Hvordan bli kvitt oljefyren, hvordan få inn varmepumper i nye boliger og Urban energi er hovedtemaene på Varmepumpekonferansen 2018. – Riktig kompetanse er nøkkelen til å overleve i dette markedet, sier daglig leder Rolf Iver Mytting Hagemoen i Norsk Varmepumpeforening.

Norsk Varmepumpeforening arrangerer 6. - 7. mars Varmepumpekonferansen 2018 i samarbeid med Rørentreprenørene Norge, Norsk Fjernvarme og VVS-foreningen.

Vi håper på flere rørleggere, utbyggere og rådgivere på konferansen

Det er mange tusen som jobber med varmepumper i Norge, men utfordringene er forskjellige om du jobber med eneboliger eller større energisentraler eller varmepumper i fjernvarme.

Årets Varmepumpekonferanse går av stabelen den 6.-7. mars.

Årets Varmepumpekonferanse går av stabelen den 6.-7. mars.

 

– Konferansen tar opp de viktigste temaene som varmepumpebransjen står overfor, og vi har fått med oss foredragsholdere som er blant de beste innenfor sine fagfelt, understreker Hagemoen. Varmepumpebransjen er inne i en spennende utvikling og på konferansen kan du knytte kontakter med eiendomsutviklere, entreprenører, importører, installatører og rådgivere.

– Vi håper mange vil benytte anledningen for faglig påfyll og nettverksbygging, sier Hagemoen.

Dette påvirker utviklingen de neste årene

Dag 1 gir deg aktuelle foredrag om hva som vil påvirke utviklingen for varmepumper og vannbåren varme de kommende årene.

 •  Hva skjer med nye byggeregler?
 •  Hvordan vil energiprisene utvikle seg framover?
 •  Hva skjer med nye effekttariffer?
 •  Hvordan blir markedet for varmepumper?

Hvordan bli kvitt oljefyren, hvordan få inn varmepumper i nye boliger og Urban energi er hovedtemaene på Varmepumpekonferansen 2018. – Riktig kompetanse er nøkkelen til å overleve i dette markedet, sier daglig leder Rolf Iver Mytting Hagemoen i Norsk Varmepumpeforening.


Fra fjorårets konferanse. Foto: Novap

 

Praktiske innlegg for boliger og eksempler fra større anlegg

– På dag 2 har vi delt opp i en seksjon mot boliger og en mot større energisystemer, forteller Hagemoen.

Seksjon "Bolig" har en rekke praktisk rettede innlegg om hvordan du sikrer gode anlegg både i nye boliger og ved utfasing av oljefyr. Markedet for varmepumper og vannbåren varme er kjempestort både i store og små bygg.

– Likevel ser vi at dette potensialet ikke blir tatt ut. En av grunnene er at det ikke er nok spesialister som vet hvordan de prosjekterer og installerer gode og kostnadseffektive løsninger for kundene, fortsetter Hagemoen.

På seksjon "Energisentraler og Urban Energi" fokuserer vi på større energisystemer og presenterer en rekke spennende prosjekter med bruk av varmepumper til oppvarming og kjøling. Eksperter vil også holde innlegg om hvordan man skal unngå typiske feil, og dermed hvordan man sikrer gode anlegg.

Kvinner får delta til halv pris!

– For å vise at vi setter pris på alle de dyktige kvinnene i varmepumpebransjen, kan de i år delta for halv pris. Vi håper mange kvinner vil benytte seg av muligheten til å øke kompetansen på varmepumper og melde seg på som aldri før, sier Hagemoen.

 

Ole André Siverten skal åpne konferansen med #mislykka - Et foredrag om hvorfor vi er så redde for å gjøre feil og hvorfor vi ikke bør være det. Han skal også underholde på kvelden den6. mars. Foto:Novap

Ole André Siverten skal åpne konferansen med #mislykka - Et foredrag om hvorfor vi er så redde for å gjøre feil og hvorfor vi ikke bør være det. Han skal også underholde på kvelden den 6. mars. Foto:Novap

 

Praktisk om programmet

På dag 1 er programmet felles for alle deltakere med utstillingstorg, festmiddag og utdeling av årets varmepumpepriser. Dag 2 blir mer praktisk rettet med parallellsesjoner for bolig og næringsbygg etter lunsj. Konferansen arrangeres på Quality Hotel Expo, Fornebu. Aktuelle temaer:

 • Utfasing av fossil oljefyring - slik får du kundene til å ta valget!
 • Varmepumper i nye boliger
 • Energisentraler og Urban Energi
 • Vannbåren varme – hva koster det egentlig?
 • Kjøling i nye boliger
 • Nye effekttariffer – hvordan påvirker dette valg av varmepumper?
 • Hvor mye nett er rett? – Energifleksibilitet og smart energibruk
 • Statistikk og markedstrender
 • Festmiddag
 • Utdeling av årets varmepumpepriser


Hele programmet finner du på varmepumpekonferansen.no

 

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB