Årets Enovatilskudd-bedrift for andre år på rad

Enova kårer Østlandsbedriften Energiverket til årets Enovatilskudd-bedrift for andre år på rad. Prisen fra Enova går til den bedriften som gjør mest for å fremme energi- og klimatiltak i norske hjem.

– Klimaprisen er den største utmerkelsen du kan få i vår bransje. Det at vi har fått denne prisen to år på rad fra Enova, er ikke bare en bekreftelse på at vi gjør mye rett, men også at verdiskaping og miljø kan gå hånd i hånd. Vi merker at vi er blitt en spennende arbeidsplass for mange, og jobbene vi utlyser er attraktive både for rørleggere og innefunksjoner. Vi doblet staben i fjor, og nå fortsetter vi ansettelsesprosessen. Med avdelinger i Follo, Drammen, Østfold og Vestfold rigger vi oss for det grønne skiftet.

– Alle som jobber i Energiverket har virkelig stått på for å få dette til - hver eneste dag bytter vi ut oljefyrer med varmepumper for vannbåren varme, og vi installerer solfangere og varmepumper i nye boliger og bygg; både til oppvarming og tappevann. Jeg er stolt av de ansatte, og det er veldig hyggelig å bli lagt merke til, sier daglig leder Richard Granskogli i Energiverket i en melding fra Enova.

 

 Styreleder Arne Hellum og Daglig leder Richard Granskogli i Energiverket. Foto: Enova

 

Suveren vinner

I alt ble det gjennomført 8 123 energitiltak i norske boliger i fjor. Det er en betydelig økning fra året før, da det ble gjennomført 6 400 tiltak. En betydelig andel av tiltakene ble gjennomført med hjelp fra Energiverket.

– Antallet registreringer fra boligeiere som har benyttet seg av Energiverket, er veldig høyt; men det er ikke det eneste juryen har tatt med i vurderingen. Kundetilfredshet og evnen til å skape oppmerksomhet om energi- og klimatiltak har også blitt vektlagt. Energiverket skårer godt på alle vurderingskriteriene, og vant alt i alt ganske suverent etter å ha lagt ned en formidabel innsats. Vi er imponerte og gratulerer med prisen, sier markedssjef Anna Barnwell i Enova.

Enova håper at andre bedrifter lar seg inspirere av Energiverket. – I lavutslippssamfunnet bor vi klimanøytralt og bruker minst mulig strøm til oppvarming. Gjennom den rettighetsbaserte ordningen Enovatilskuddet stimulerer vi folk til å gjøre energitiltak hjemme, og bidrar på den måten til at flere gode løsninger kommer ut i markedet. Dette klarer vi ikke alene. Vi er helt avhengige av gode samarbeidspartnere som Energiverket, som ser forretningsmulighetene i denne omstillingen, og aktivt bruker støtteordningen i markedsføringen og kontakten med kundene, sier Barnwell.


Fornøyde kunder

Granskogli i Energiverket forklarer suksessen med flere faktorer. – En av grunnene til at vi har lykkes, er at vi har spesialisert oss innenfor et begrenset fagområde. Vi er blitt gode på varmesentraler, varmepumper og vannbåren varme i kombinasjon med sol - til nybygg, rehabilitering og utskiftning av oljefyr. I år som i fjor har vi vært aktive på sosiale medier, vært synlige i media og i det lokale markedet. Vi har hele veien jobbet for å bli bedre på stort sett alle områder, og vi har forsøkt nye muligheter der vi har feilet. Vi har fortsatt veldig mye vi ønsker å forbedre og videreutvikle og har innsett at det er litt vondt å lykkes.

Det viktigste er likevel fornøyde kunder.– Vi synes dette er moro fordi kundene våre er fornøyde, de sparer tusenvis av kroner hvert eneste år, de får gode støtteordninger fra Enova og de er med på å gjøre kloden til et bedre sted å leve, - og de smiler. Her ligger nøkkelen – fornøyde kunder. Det er utrolig hva man kan få til hvis alle drar samme vei, og det føler jeg så absolutt vi har fått til. Det å få en fornøyd kunde, er så mye mer enn kroner og øre i kassa.

Oljeforbud

Energiverket har spesialisert seg på varmepumper for vannbåren varme og utskiftning av oljefyrer. I 2020 blir det forbudt å fyre med fossil olje, og oljeutfasingen er i gang for fullt i fylkene hvor Energiverket er til stede. Omtrent halvparten av oljekjelene som ble byttet ut med Enovas hjelp i 2017, ble kastet ut i disse fylkene. Granskogli både tror og håper at oljeutfasingen skyter ytterligere fart i år.

– Det er fremdeles mange som fyrer med olje, og det er ingen grunn til å vente med å bytte. I år får du nemlig spesielt mye støtte fra Enova. Neste år reduseres støtten, og når forbudet er på plass vil det ikke være noen støtte å få. Vi vil ha fullt trykk, og har blant annet utviklet en egen oljefyrguide som ligger ute på nettsidene våre, sier Granskogli.

 

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB