To Entra-bygg er nominert til BREEAM Awards

BREEAM Awards er ”byggebransjens Oscar-utdeling”. – Vi er svært stolte av å ha blitt nominert. Å sertifisere hele vår portefølje er en viktig del av vår miljøstrategi, sier Kjetil Hoff i Entra ASA.

– Vi gratulerer! Med to bygg nominert til BREEAM In-Use Awards, viser Entra at de er i verdensklasse innen bærekraftig byggforvaltning, sier leder for BREEAM i Grønn Byggallianse, Viel Sørensen, i en melding fra Grønn Byggallianse.

BREEAM Awards er en verdensomspennende kåring av innovative og ambisiøse BREEAM-sertifiserte prosjekter av høy kvalitet.

 

Schweigaards gate 16 er nominert til Breeam Awards. Foto: Tekniske Nyheter

 

Hittil høyeste score i Norge

Entra har mål om å sertifisere 4–5 bygg årlig etter BREEAM In-Use, et sertifiseringssystem for bærekraft i eksisterende bygg. Selskapet er nominert med byggene Schweigaards gate 16 i kategorien ”Commercial Project: In Use-award”, og Otto Sverdrups gate 4 i kategorien ”Public Sector Project: In Use award”.

– Å sertifisere vår portefølje av utviklingsprosjekter og eksisterende bygg, er en viktig del av Entras miljøstrategi. Det gir oss bedre miljøledelse, gjør oss i bedre stand til å gjøre kloke miljøvalg og er viktig for vår mulighet til å innhente grønn finansiering, sier Kjetil Hoff, direktør for eiendomsforvaltning i Entra ASA.

– Sertifiseringsprosessene har skapt et unikt engasjement i vår driftsorganisasjon, sier Evija Izaka, som er rådgiver for driftsstøtte i Entra. Foto: Tora Hope/Grønn Byggallianse

 

Arbeidet med å sertifisere de to eiendommene etter BREEAM In-Use begynte i 2018. Underveis så Entra at de for Schweigaards gate 16 kunne oppnå ”Outstanding” for del 2 i systemet, som handler om forvaltning av bygget. Dette er hittil høyeste score i Norge.

Otto Sverdrups gate oppnådde ”Excellent” for del 1 og 2 av systemet.

En seier for hele Entra-laget

Schweigaards gate 16 stod ferdig i 2015. Den gangen sertifiserte Entra bygget etter nybyggstandarden BREEAM-NOR 2012 og oppnådde sertifiseringsnivået ”Excellent”. Otto Sverdrups plass 4 ble ferdigstilt i 2014, og oppnådde ”Very Good” for nybygg.

Byggenes driftsteam har jobbet aktivt med å redusere energiforbruket og å øke andelen av avfallet som material- eller energigjenvinnes, altså sorteringsgrad.

 

– Å sertifisere vår portefølje av utviklingsprosjekter og eksisterende bygg, er en viktig del av Entras miljøstrategi, sier Kjetil Hoff som er direktør for eiendomsforvaltning i Entra ASA. Foto: Entra

 

I Otto Sverdrups gate 4 reduserte Entra energiforbruket med cirka 8 prosent fra 2018 til 2019, mens sorteringsgraden økte fra 42 til 72 % (fra 2017). I Schweigaards gate 16 økte sorteringsgraden fra 57 % til 76 %, mens energiforbruket i snitt er på 94–96 kWh/m2.

BREEAM In-Use-sertifiseringene har også bidratt til at øvrige miljøaspekter blir fulgt tett opp av byggenes forvaltningsteam. – Å bli nominert er i seg selv en seier for hele Entralaget, og vi synes det er ekstra gøy å følge opp suksessen fra 2018 da Entras ”Grønland 58” vant BREEAM In-Use Awards for offentlige bygg (”Public Projects – In Use”), sier Evija Izaka, som er rådgiver for driftsstøtte i Entra.

 

 Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 3/2020. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!

  

 

Om BREEAM In-Use:

BREEAM In-Use International er et lavterskel forvaltningsverktøy og et internasjonalt sertifiseringssystem til bruk for eiere og forvaltere med ambisjoner om å redusere driftskostnader, energiforbruk og miljøbelastninger i eksisterende yrkesbygg. 

Kilde: Grønn Byggallianse

    

 

 

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB