Reduserte energiforbruket med 2,1 GWh i vinterferien

Ved å slå av ventilasjonsanleggene på en del Oslo-skoler, sparte Undervisningsbygg cirka 2,5 millioner kroner i vinterferien.

– I vinterferien i år gjennomførte vi et lite stunt. Vi sendte ut et brev til alle skolene, der vi ba dem om å gi oss tilbakemelding på om de faktisk trengte ventilasjon i vinterferien. Der vi ikke fikk noe svar, skrudde vi av ventilasjonen på de skolene hvor vi hadde fjerntilgang, sa energikoordinator Rita Barkholm i Undervisningsbygg på et energiledelsesseminar arrangert av Norsk Energi den 13. juni.

 

 ”Energijeger” Rita Barkholm i Undervisningsbygg. Foto: Undervisningsbygg

 

Dette resulterte i en besparelse på 23 prosent i løpet av ti dager, det vil si en besparelse på 2,1 GWh og 2,5 millioner kroner.

– Vi gjentok det samme i påskeferien, og fikk samme resultat; cirka 20 prosents reduksjon i forhold til samme uka i fjor, sa Barkholm. – Så dette kommer vi til å fortsette med.

– Når vi skal kommunisere resultater internt i Undervisningsbygg, dreier det seg ofte om å fortelle historier. Vi prøver å skryte av gode tiltak, flinke folk og gode resultater. Det skaper interesse, og begeistring når vi kan vise frem, i kroner or ører, potensialet som finnes i energiriktig drift, sa Barkholm.

Utnevnt til energijeger

Barkholm ble utnevnt til energijeger av Hans Even Helgerud fra Norsk Energi på energiledelsesseminaret til Norsk Energi 13. juni. – Vi ønsker å sette pris på de som har blitt sertifisert etter ISO 50001 (standarden for energiledelse), sa Helgerud da han overleverte rosett med sløyfe til Barkholm.

– På sløyfen står det ”energijeger”, og denne kan du gå med på 17. mai og ellers hvis du ønsker det, sa han.

 

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB