Vedsalg fra liter til kilowattimer

Med jojopriser på strøm er det vanskelig å orientere seg som forbruker. Nå varsler ved- og ovnsprodusentene at ved også kan selges i pris per kilowattimer, og ikke bare i liter eller antall kg.

Bransjeforeningene Norsk Varme og Norsk Ved, forum for vedprodusenter, anbefaler alle vedprodusenter å informere om hvor mye energi veden gir og pris per kWh. Oppfordringen kommer i forbindelse med en ny norsk standard som snart skal på høring, melder Norsk Varme.

Foto: Norsk Varme

 

– Hver eneste vinter ser vi at vedprisene ligger betydelig under vanlig strømpris. Men for kundene er ikke dette alltid selvsagt. Det er vanskelig nok å vite hva strømmen koster. Derfor oppfordrer vi alle som selger ved til å informere om hvor mange kilowattimer sekkene med ved inneholder og prisen per kilowattime, sier Steinar Vigdal, som er styreleder i Norsk Varme

60 liter riktig tørket bjørkeved vil gi rundt 80 kWh dersom den brennes i en nyere rentbrennende ovn. Med en pris på mellom 80 og 100 kroner per sekk, vil kilowattprisen ligge på mellom 1 og 1,25 kroner. På nyåret er det målt strømpriser på opp mot 1,50 kroner per kWh.

Kjøper man ved i større mengder – 1000-literssekker eller paller – er prisen ofte under en krone per kilowatt. I tillegg viser undersøkelser at nesten halve befolkningen har tilgang på egen ved.

 

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB