Vil ha fortgang i oppdateringen av byggteknisk forskrift

Energi Norge og Norsk Fjernvarme ber kommunalminister Nikolai Astrup om å innføre regjeringens varslede krav om energifleksible oppvarmingsløsninger i bygg. Det vil bidra til å frigjøre plass til elektrifisering.

Dette melder Energi Norge.

I et videomøte med kommunal- og moderniseringsministeren nylig, ba Energi Norge og Norsk Fjernvarme om fortgang i oppdatering av byggteknisk forskrift og iverksetting av kravet som ble varslet fra departementet i oktober 2018. Kravet går ut på at alle bygg over 1 000 kvadratmeter skal kunne dekke 80 prosent av sitt varmebehov med energifleksible oppvarmingsløsninger.

 

– Et krav om energifleksibel oppvarming vil bidra til å redusere den grunnleggende utfordringen med høyt strømbruk i noen perioder, og dermed dempe behovet for store investeringer i strømnettet, sier næringspolitisk rådgiver Jon Erling Fonneløp i Energi Norge. Foto: Caroline Roka/Energi Norge

 

– Samfunnet elektrifiseres i alle sektorer, og derfor må vi bruke strømmen klokt. Et krav om energifleksibel oppvarming vil bidra til å redusere den grunnleggende utfordringen med høyt strømbruk i noen perioder, og dermed dempe behovet for store investeringer i strømnettet, sier næringspolitisk rådgiver Jon Erling Fonneløp i Energi Norge.

Problemet er særlig relevant i kuldeperioder i de store byene, hvor høyt strømforbruk skaper effekttopper i nettet som det vil kreve milliardinvesteringer for å håndtere. Energifleksible oppvarmingsløsninger frigir elektrisk effekt til elektrifisering av samfunnet og kan redusere behovet for disse investeringene.

I møtet fulgte Energi Norge og Norsk Fjernvarme opp et brev sendt fra elleve organisasjoner til Astrup tidligere i år. Statsråden ble også oppdatert på tilleggsinformasjon fra en rapport fra Erichsen & Horgen som ble lansert i februar. Rapporten konkluderer med at energifleksible løsninger ikke er mye dyrere enn helelektriske anlegg, slik enkelte hevder, og at samfunnsnytten ved fleksibilitet er stor.

Astrup var positiv i møtet, ifølge Energi Norge. Bygningsmassen står for en stor del av Norges energiforbruk, og kommunal- og moderniseringsministeren så behovet for et oppdatert regelverk for utbygging av fremtidsrettede energisystemer. Han lovet å ta med innspillene i departementets videre arbeid med byggteknisk forskrift.

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB