Skal levere varme til Fremtidens bydel

Agder Energi Varme har inngått avtale med utbygger Skanska om leveranse av  fjernvarme til oppvarming og varmt tappevann i Bjørndalen i Kristiansand. Den totale miljøsatsingen i området har bidratt til betegnelsen Fremtidens bydel.

– Det er en tillitserklæring at en fremoverlent utbygger som Skanska velger fjernvarme fra oss til fremtidens bydel, sier Geir Eidsvig, salgs- og utbyggingssjef i AE Varme til ae.no.

Fjernvarmen som leveres til Bjørndalen er 100% fossilfri, lover Geir Eidsvig, Agder Energi Varme (t.h.). Her sammen med fra venstre Eivind Severinsen, Sørmegleren og Ståle Stundal fra Skanska. Foto: Agder Energi

 

Avtalen går ut på at AE Varme skal levere  fjernvarme til oppvarming og varmt tappevann, samt samarbeide om å finne enkle, rimelige og gode tekniske energiløsninger i byggene.

– Sirkulærøkonomi gjennom gjenbruk av lokal spillvarme som ellers ville gått tapt, er et viktig element i utvikling av gode, urbane bymiljø for fremtiden, legger Eidsvig til.

Grønn og miljøvennlig

Fjernvarmen som leveres til Bjørndalen er 100 prosent fossilfri og blir i hovedsak varmet opp av spillvarme fra avfallsforbrenningen på Langemyr, og spillvarme fra nikkelverket i Vesterveien. Dette er energi som ellers hadde vært ubrukt og gått til spille.

– Fremtidens bydel har noen krav i forhold til energitilførsel. Bydelen skal kunne dokumentere 50 prosent mindre co2-utslipp enn det som regnes som normalen i markedet. Så det å ha en grønn og miljøvennlig energikilde er viktig for oss som utbygger, sier Ståle Stundal, eiendomsutvikler i Skanska Eiendom.

Bjørndalen ligger 2,5 km øst for Kristiansand sentrum. Det er planlagt med en blanding av bolig, næring og offentlige institusjoner, fordelt på totalt 60 000 kvadratmeter.

 

Publisert: 29.9. 2017

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB