Skal bygge energilager på 30 000 m3

Luleå Energi planlegger et gigantisk energilager i form av en fjernvarmeakkumulator. Energilageret skal lagre 30 000 m3 med varmtvann, noe som vil innebære minskede CO2-utslipp og høyere leveringssikkerhet.

Dette melder Luleå Energi. For selskapet er dette en måte å i fremtiden kunne garantere beboerne i Lulelå en stabil, sikker og miljøvennlig fjernvarme, på. – Med et energilager av denne typen kan vi øke den miljøvennlige fjernvarmeproduksjonen, og ha en ekstra buffer ved kortvarige forstyrrelser i fjernvarmeleveransen, sier Magnus Johansson, sjef for varme og kjøling i Luleå Energi.

Skisse: Luleå Energi

Lageret er også et viktig steg i selskapets fornybare omstilling og vil gi økte muligheter til å ta imot overskuddsenergi fra industri og samfunnet ellers.

– Hvordan vi produserer, transporterer og bruker energi er en av de absolutt viktigste nøklene for at samfunnet skal klare mange av fremtidens utfordringer. For oss skulle dette være et stort steg mot vårt mål om å i 2030 være helt fossilfrie når det gjelder primærenergi i vår fjernvarmeproduksjon. Det er blant annet med denne typen løsninger vi kan møte morgendagens nye utfordringer, sier Anneli Sjømark som er administrerende direktør i Luleå Energi.

I løpet av sommeren skal en forstudie gjennomføres og beslutninger tas til høsten.

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB