Rockwool fikk Næringslivets klimapris

Næringslivets klimapris 2019 gikk til Rockwool for elektrifiseringen av deres steinullfabrikk i Moss. Fabrikken kutter CO2-utslippene med 80 prosent, og reduserer avfall til deponi med 95 prosent. Prisen ble delt ut på Zerokonferansen av NHO, NTNU og Zero.

Rockwool er nominert for elektrifiseringen av deres steinullfabrikk i Moss, melder Zero i en pressemelding. Fra å bruke koks i produksjonen vil Rockwool nå installere en ny elektrisk ovn. Et stort CO2-punktutslipp i Norge vil da bli redusert med 80 %. Det nye anlegget vil også redusere avfallet til deponi med 95 % og legge til rette for å ta i bruk resirkulert steinull i ny produksjon. Rockwool-teknologi som blir prøvd ut i Norge, vil inspirere til videre utvikling i selskapets globale produksjonsvirksomhet. Prosjektet er et viktig skritt for Rockwool i det kontinuerlige arbeidet med å redusere karbonintensiteten i deres produksjonsprosesser.

 

 

Fra venstre: Ole Erik Almlid (NHO), Hans Joachim Motzfeldt (Senior Advisor i Rockwool), Jens Birgersson (CEO i Rockwool), Olav Bolland (NTNU) og Marius Holm (Zero). Foto: Zero

 

 – Norge, med sin kompetanse på energikrevende produksjonsprosesser og bruk av fornybar elektrisitet i industrien, leder an i det grønne skiftet. Rockwool har 20 fabrikker i 14 land. Norsk prosesskompetanse vil bidra til nye teknologiske løsninger og klimagasskutt over hele verden. Når norsk næringsliv har riktige rammebetingelser, både utvikler og tar vi i bruk ny klimateknologi, sier Ole Erik Almlid, administrerende direktør i NHO.

– Tiden er i ferd med å gå fra oss når det gjelder reduksjon av klimagasser. Vi trenger ny teknologi, og det er viktig at noen går foran og tar i bruk nye teknologier og metoder som reduserer klimagassutslippet, sier Olav Bolland, dekan ved Fakultet for ingeniørvitenskap ved NTNU.

 – At årets vinner er en industriell aktør i byggevarebransjen, er svært gledelig. Både i industrien og innen bygg og anlegg står vi foran store utfordringer med elektrifisering og med å ta i bruk utslippsfrie løsninger. Her går Rockwool foran, og viser samtidig at Norge kan bane vei for teknologiutvikling med globale ringvirkninger, sier Marius Holm, daglig leder i Miljøstiftelsen Zero.
  

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB