Pandemien frigjør tid til opplæring

Når færre leietakere bruker byggene under pandemien, kan det frigjøre tid for driftsteknikerene. Coor er blant virksomhetene som har sett fordelene med e-læring.

– Jeg prøvde først e-læringskurset Grønn Eiendomsdrift selv, og så at det kunne være et godt utgangspunkt for driftsteknikerne våre. Flere hos oss har nå brukt det som et opplæringsverktøy før eksamen i byggdrifterfaget, sier Sasan Chegini, driftssjef for Storebrand Eiendom i Coor Service Management AS i en melding fra Grønn Byggallianse.

I opplæringspakken Grønn Eiendomsdrift lærer du om sentrale løsninger for å redusere miljøbelastningen ved eiendomsdrift, samtidig som du tar hensyn til brukernes behov og økonomi. Pakken består av både e-læring og fordypningskurs.

– En god drifter bruker dødtid til å være proaktiv, og jeg forventer at mine driftere har en egeninteresse av slik kompetanse, sier Sasan Chegini, driftssjef for Storebrand Eiendom i Coor Service Management AS. Foto: Grønn Byggallianse

 

Fra flere av de nærmere 30 driftsteknikerne i Coor som har testet e-læringen så langt, har Chegini fått høre at mange opplever det som et konkret kurs, med praktiske metoder. Det har fungert godt, også for de som ikke er så glade i teori.

– En god drifter bruker dødtid til å være proaktiv, og jeg forventer at mine driftere har en egeninteresse av slik kompetanse. Når byggene er i full drift, får vi stadig telefoner og må prioritere kunden. Nå kan det være enklere å ta kurs som Grønn Eiendomsdrift uforstyrret, fordi det er færre i byggene, sier Chegini.

Slik får du mest ut av e-læringen

Chegini flere tips til andre som vurderer å ta e-læringen selv eller å sende medarbeidere på kurs.

1. Lag en plan

Når man skal komme i gang, kan det virke som man skal gjennom veldig mye. Da er det lurt med en plan. Sett gjerne av tid på stillere dager, som fredag etter lunsj, til å jobbe med e-læringen. Et mål om å ta to moduler i måneden er overkommelig for de fleste.

2. Leder må følge opp

Som leder holder det ikke å sette en frist for at alle skal være ferdige. Du må også følge opp underveis, for eksempel ved å etterspørre progresjonen hos hver enkelt på driftsmøter og holde oversikt.

3. Gjør det enkelt å logge på

I 2021 er det færrest mulig klikk som gjelder. Legg modulen til i favoritter i nettleseren og gjør det raskt og enkelt å logge inn og komme i gang.

4. Forstå hvorfor det er nyttig for deg

Hvilken nytte du har av e-læringen kommer an på hvilken erfaring du har. For en veteran kan e-læringen både gi en nyttig oppfriskning, samtidig som du dokumenterer den solide kunnskapen du sitter på. Å ha Grønn Eiendomsdrift på CV-en er et kvalitetsstempel.

– For de som er ferske er e-læringen nyttig fordi den ikke bare handler om miljø, men også gir en innføring i totalbildet man må kunne som drifter. Kurset kan også være en vei inn i å jobbe mer med teknisk drift enn leietakerhenvendelser, for de som ønsker det, sier Chegini.

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB