KLP Eiendomsdrift Trondheim er ”Årets grønne driftsteam”

Juryen legger vekt på at teamet har gjort det lille ekstra i driften av bygget, og hatt en positiv påvirkning i nærmiljøet.

– Nå ble vi glade! Det er en veldig flott utmerkelse å få, og vi vet at konkurransen var sterk. Det er viktig for oss å få vist frem at KLP Eiendomsdrift Trondheim har fokus på bærekraftig drift og vedlikehold, sa teknisk sjef Jorunn Iren Husby da teamet mottok prisen på den digitale grønne driftskonferansen til Grønn Byggallianse.

I sin begrunnelse vektlegger juryen at KLP Eiendomsdrift Trondheim har skilt seg ut ved å gjøre det lille ekstra under drift av bygget, og at de også har skilt seg ut, i positiv forstand, i nærmiljøet, melder Grønn Byggallianse.

   

Vinnerteamet, f.v.: Tommy Bogan Larsen, Roger Hulsund, Roy Buarø, Snorre Almås, Terje Stein, Morten Følstad, Jonas Brenntrø, Roger Dahl, Jorunn Iren Husby, Stein Arve Nilsen og Ole Axel Frengen. Sittende foran: Frank Nilsen, Thomas Rise Refsnes, Jan Olav Jensen og Bendik Slind. Foto: Foto: Inbovi AS

 

Ambisjonsnivået har ligget over det som er bransjestandard, og de har gjort tiltak i driften for å virkelig jobbe med de gjentagende utfordringene i drift, ifølge Grønn Byggallianse.

Grønn Byggallianse er heller ikke de eneste som har lagt merke til arbeidet til teamet, som også har mottatt priser fra Trondheim kommune.

Et godt team trenger backing fra andre deler av organisasjonen, og vinnerteamet har virkelig lagt inn en flott innsats i å involvere flere instanser i å finne de beste rutinene for optimal drift, ifølge juryen.

Juryen trekker særlig frem disse konkrete tiltakene:
- Grønne avtaler med leietakerne
- Grønne tak og bikuber
- Avfallsrom malt i flotte farger, med musikkanlegg og informasjonsplakater som også gir leietager/bruker mulighet til å forstå hvorfor de setter miljøet i fokus
- Vinner av en sykkelpris av Trondheim kommune (Årets sykkelvennlige arbeidsplass 2019)

 

 

– KLP Eiendomsdrift Trondheim har skilt seg ut ved å gjøre det lille ekstra under drift av bygget, sier juryleder Arnstein Stamnes, direktør eiendomsdrift hos Mustad Eiendom. Foto: Mustad Eiendom

Konkurransen var sterk, og de tre vinnerkandidatene holder alle til utenfor det sentrale Østlandet. Foruten KLP var kandidatene:
- DNB Næringseiendom med teamet som drifter Folke Bernadottesvei 40 i Bergen
- Citycon med teamet som drifter Storbyen i Sarpsborg


Alle jobber proaktivt med sine bygg og eiendommer. Teamene benytter flere av sertifiseringsmulighetene og kampanjer for å oppfordre til miljøvennlig drift, som Breeam og Fang Energityven, ifølge Grønn Byggallianse.

Teamene har også det til felles at de kommuniserer godt med sine leietakere/brukere og har gode systemer for tilbakemeldinger til drift og utbedring av eventuelle avvik.

 Juryen har bestått av:

Juryleder Arnstein Stamnes, direktør eiendomsdrift, Mustad Eiendom
Roy Frivoll, Avantor
Kjell Petter Småge, Grønn Byggallianse
Lucy Fjermeros, Grønn Byggallianse

                 

 

 

 Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 33/2020. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!

 

 

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB