Kjøpesenter i Østfold får fjernvarme

Et av Østfolds største kjøpesentresentre, Østfoldhallene i Fredrikstad, vil i løpet av høsten bli forsynt med hundre prosent fornybar varme fra Fredrikstad Fjernvarmes forbrenningsanlegg på Øra.

Dette melder Fredrikstad Blad, ifølge Norsk Fjernvarme. I forbindelse med at Fredrikstad Fjernvarme utvider sin hovedledning har Østfoldhallene, med 67 butikker fordelt på seks haller, bestemt at de vil koble seg på nettet.

– Når det først legges til rette for dette, så synes vi det er riktig å ta et slik miljøvalg. Vi er en stor aktør og har et stort forbruk. Og vi måtte nok gjort det før eller senere uansett, sier senterleder Anne Vik til Fredrikstad Blad.

Østfoldhallene har 66 butikker og et areal på 35 000 m2. Foto: Tekniske Nyheter

 

Administrerende direktør i Fredrikstad Fjernvarme, Per Bolstad, forteller til avisen at arbeidet ved Østfoldhallene skal være ferdig innen 1. oktober.

– Da skal de få hundre prosent fornybar energi fra forbrenningsanlegget på Øra. Oljekjelen skal ut, sier Bolstad.

  Fredrikstad Fjernvarme har bygd ut fjernvarme i Fredrikstad helt siden 2002, med Kongstenhallen som sitt første prosjekt. Bolstad forteller at de vil fortsette utbyggingen av fjernvarmenettene i mange år fremover.


 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB