Inngår samarbeid om havvind i Japan

Equinor, Jera og J-Power inngår samarbeidsavtale i det som vil være Japans første storskala havvindauksjon.

De tre selskapene vil jobbe sammen for å gjennomføre felles vurderinger og levere felles bud i Japans første storskala havvindauksjon når denne offisielt igangsettes av japanske myndigheter.  Etableringen av konsortiet er i tråd med Equinors fornybarstrategi om å bygge ut i stor skala i kjerneområder og utvikle vekstmuligheter i utvalgte markeder for å bli en global aktør innen havvind, melder Equinor.

– Vi har inngått samarbeid med Jera og J-Power, to sterke lokale partnere, for å delta i Japans første havvindauksjon og utvikle det som kan bli Equinors første havvindpark i Japan, sier direktør for forretningsutvikling i Nye Energiløsninger i Equinor, Jens Økland.

 

Direktør for forretningsutvikling i Nye Energiløsninger i Equinor, Jens Økland. Foto: Equinor

Japanske myndigheter har øremerket områdene Yurihonjo og Noshiro utenfor det japanske prefekturet Akita, for å bygge ut havvind. Områdene er egnet for bunnfaste havvindparker på henholdsvis 400 MW og 700 MW. Auksjonen forventes å starte i løpet av de kommende månedene, og selve budgivningen finner sted seks måneder etter at auksjonen har åpnet. Kunngjøring av resultatene forventes mot slutten av 2021. Mulige vindparker vil kunne komme i drift etter 2025.

– Japan har stort potensial for å kunne utvikle et marked for havvind. Landets ambisjon er å øke andelen av fornybare energikilder fra dagens 15-16 % til om lag 22-24 % innen 2030. Dette innebærer blant annet et mål om 10 GW vindkraft for å møte landets klimaambisjoner og bli mer energiuavhengig. Dette innebærer spennende muligheter både innenfor bunnfast og flytende havvind ettersom havet utenfor Japan erdypere enn i andre deler av verden. Equinor er ledende innen utvikling av flytende havvind og vi har den nødvendige kompetansen og teknologien til å bidra langsiktig i å realisere Japans ambisiøse havvindplaner, sier Økland.

 

 

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB