Hordaland best på elektrifisering

Hordaland har plassert seg på kartet internasjonalt, som en ledende region for elektrifisering av maritim sektor. I forrrige uke ble de belønnet med en prestisjefull pris.

Fylkesordføreren i Hordaland, Anne Gine Hestetun mottok Elbarometerprisen 2018 fra statssekretær i Klima- og miljødepartementet, Atle Hamar. Prisen ble delt ut til beste fylke på elektrifisering, under Elektroforeningens jubileumskonferanse på Oslo Plaza. Dette melder Elektroforeningen.

Fylkesordfører i Hordaland, Anne Gine Hestetun, mottar diplom og gratulasjon fra adm. dir i Elektroforeningen, Frank Jaegtnes. Tore Sandvik, fylkesordfører i Trøndelag, applauderer. Foto: Elektroforeningen

 

– Norge kan bli verdens første helelektriske samfunn. Da trenger vi ambisiøse politikere som tørr å sette tøffe mål, sier Frank Jaegtnes, adm.dir i Elektroforeningen. Han er full av lovord om Hordaland fylkeskommune. – Hordaland er et stjerneeksempel på hvordan det offentlige kan bruke sin innkjøpsmakt til miljøvennlige og innovative anskaffelser, sier Jaegtnes.

17 fergesamband som alle hel- eller delelektrifiseres, gir kanskje verdens høyeste tetthet av elektriske ferger. Fylket er også i verdenstoppen når det gjelder andelen elbiler i bilparken, og ligger godt an til å bli første fylke med hundre prosent elbilandel i nybilsalget. Fylkeskommunen har tatt en aktiv rolle i utbyggingen av hurtigladere for å gjøre dette mulig. Juryen fremhever særlig fylkeskommunens innsats for at hele fylket skal elektrifiseres.

De to andre finalistene var Oslo kommune og Trøndelag fylkeskommune. 

Juryen har bestått av Bellonas leder, Frederic Hauge og Elektroforeningens leder, Frank Jaegtnes. Det har vært svært jevnt mellom de tre fylkene, men vinneren skiller seg likevel ut, gjennom svært ambisiøse politiske målsettinger, en internasjonal lederposisjon på enkelte områder og et sterkt fokus på å elektrifisere både by og land.

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB