EMIL-prisen 2019 til Joh. Johannson Kaffe AS

Norsk Energis energi- og miljøpris (EMIL-prisen) for 2019, som ble delt ut på Norsk Energis årsmøte den 13. juni, gikk til Joh. Johannson Kaffe AS.

De ble tildelt EMIL-prisen fordi de tar klimautfordringene på alvor og realiserer en ny fabrikk for kaffeforedling hvor bygget har klimanøytral drift, og produksjonen med kaffeforedling skjer med minimalt energiforbruk og med svært lave klimautslipp, melder Norsk Energi.

Jon Tveiten (t.h.), adm. dir. i Norsk Energi, overrekker årets EMIL-pris til prosjektdirektør Ole-Kristian Mosvoll i Joh. Johannson Kaffe AS. Foto: Norsk Energi/Morten Valestrand

Kaffeforedlingsanlegget i Vestby baserer seg på bruk av ny teknologi på en rekke områder. Bygget på 9 400 m2 bygges i massivtre med strenge krav til materialvalg og energiforbruk. Produksjonen skjer i en lavutslippsprosess med bruk av energibrønner for frikjøling, lavkarbon solceller, bruk av biogass og ikke minst utnyttelse av spillvarme fra varme avgasser fra kaffebrenningen.

Joh. Johannson Kaffe AS har vært innovativ og fremtidsrettet ved å sy sammen disse ulike teknologiene for energiproduksjon i en prosess, og har i tillegg valgt å sette strengere krav til bygget i forhold til de bygningsmessige og miljømessige standarder som gjelder i dag. Dette ønsker Norsk Energis medarbeidere å verdsette.

EMIL-prisen ble i år delt ut for 37. gang

Prisen deles ut til en bedrift, person eller institusjon som kan vise til positive energi- eller miljøtiltak ved utvinning, konvertering, gjenvinning eller innsparing av energi blant foreningens oppdragsgivere eller medlemmer. 

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB