– Drift er helsearbeid i praksis

– Byggdrifternes viktigste oppgave er å sørge for et godt inneklima. De må passe på at det er god luft og riktig temperatur i bygget, og ikke utsette brukerne for farlige stoffer. De må også være ”psykologer” og humørspredere som smiler til alle, og alltid står klare til å hjelpe.

Dette sa Kjell Petter Småge i Grønn Byggallianse under et innlegg på frokostmøtet ”Grønn drift”, som ble arrangert av Grønn Byggallianse den 29. oktober. – Drift er helsearbeid i praksis, sa Småge.

Frokostmøtet ”Grønn drift” var årets variant av den årlig grønne driftskonferansen som Grønn Byggallianse har arrangert i mange år. I år ble den arrangert som et digitalt frokostmøte med oppimot 300 deltakere.

 

– Drifterne er de virkelige superheltene, sier Kjell Petter Småge i Grønn Byggallianse. Foto: Grønn Byggallianse

 
Ifølge Småge har drifterne mange viktige oppgaver i dagens bygg, og er de virkelige superheltene. Han nevnte blant annet:

– Drifterne skal bruke minst mulig energi, og den riktige energibæreren. 
– Det forventes at driftere skal sørge for den høyeste scoren på kundetilfredsstillelsesundersøkelsene.
– Drifterne skal også motivere brukerne av bygget til å sykle eller reise miljøriktig, og samtidig ”tvinge” sine leverandører til å velge riktig transportmiddel, slik at de ikke forurenser.
– Drifterne skal passe på at det brukes minst mulig vann, og de skal vedlikeholde og drifte bygget til minst mulig sjenanse for naboer.

– Men det viktigste av alt er at alt dette skal gjennomføres uten at noen merker det, sa Småge.

Drifterne må gjennomføre miljømål

– Det er lett å sette seg miljømål, men det er vanskelig å gjennomføre. Det er ofte driftsapparatet som får den byrden, sa Småge.

 Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 33/2020. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB