– Kan bli fossilfri uten storstilt ny fornybar energiproduksjon

Hvert år brenner Norge om lag 170 TWh fossil energi, noe som er mye mer enn all norsk vann- og vindkraftproduksjon til sammen.

Likevel kan all fossil energi fases ut innen 2040, uten en storstilt ny fornybar energiproduksjon, ifølge en rapport fra Naturvernforbundet, melder Norsk Varmepumpeforening.

Det vil kreve: 
- massiv satsing på energieffektivisering
- redusert energiforbruk i transportsektoren (trafikken må reduseres kraftig) 
- styrt avvikling av petroleumssektoren

- Mange ser verdien av energieffektivisering, og peker på varmepumper som en viktig teknologi framover, sier daglig leder Rolf Iver Mytting Hagemoen i NOVAP. Foto:Novap

 

Konfliktfri kraft

Stortinget har satt et mål om 10 TWh energieffektivisering i bygg innen 2030, men vi mangler virkemidlene for å få det til. – Den konfliktfrie kraften som frigjøres her, kan brukes i kjøretøy, industrien og andre steder der vi i dag bruker fossil energi, mener Naturvernforbundet. Varmepumper trekkes fram som et viktig bidrag til energieffektivisering. 

Fossilfritt positivt for varmepumper

Det er positivt at stadig flere jobber systematisk med å se hvordan Norge kan bli fossilfritt, sier daglig leder Rolf Iver Mytting Hagemoen i NOVAP. – Mange ser verdien av energieffektivisering, og peker på varmepumper som en viktig teknologi framover - både i bygninger og industri, sier han. Hagemoen lover at fossilfritt Norge blir et viktig tema på Varmepumpekonferansen 2020. 

Les mer om rapporten hos Naturvernforbundet.

 

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB