Ny effektiv metode for å måle, analysere energiforbruk, inneklima, teknikk og kostnader

Ved hjelp av Clamp-on (strips eller lim på-sensorer)-sensorer fra ReMoni som måler temperaturer og strømforbruk kan man i løpet av timer analysere eller avdekke kostbare feil.

Dette melder Z Energi.

– For tiden utvikles og testes nye Clamp-On-sensorer for flow- og energimåling i vannbårne systemer. Det som før kostet hundretusenvis av kroner, gjøres nå på timer, sier Tor Line i Z Energi.

Fra venstre: CEO Bo Eskerod Madsen, ReMoni; CSO Ole Puggaard, ReMoni, og Tor Line Z Energi. Foto: Z Energi

Verifisering, feilsøking, reklamasjoner og energimåling et økende problem, mener Line, – Vi erfarer at det brukes mye tid på reklamasjon, diskusjon omkring funksjon, fordeling av energikostnader, om varmepumpen fungerer, energitap, om det er for kaldt eller varmt, om det er legionellafare, hvor mye strøm bruker el-biler på borettslagets fellesanlegg og om radiatorer fungerer eller ikke.

Produkt utviklet i Danmark

Det er ReMoni www.remoni.com som har patentert og utviklet den nye IoT-løsningen i Danmark. Stavangerfirmaet Z Energi markedsfører nå den nye metoden i Norge.

Z Energi har selv testet løsningen og kan vise til flotte resultater. – Det som før kostet hundre tusener av kroner for konsulenter, og feilsøking kan i løpet av noen timer vises grafisk og overgår alt hva vi tidligere har sett av metoder for å kontrollere energianlegg, sier Line.

I løpet av kort tid avdekkes kvaliteten på nye og eksisterende energisystemer. – Tiden da konsulenter og leverandører diskuterer hva som fungerer og ikke fungerer er forbi, sier Line.

Metoden baserer seg på kontinuerlig måling med 5 minutters intervaller, der sensorer har 15 års levetid. Løsningen er web-basert med overvåking og alarmfunksjon inkludert.

– Driftspersonell, rådgivere, installatører og sluttkunder vil nå kunne få en bedre hverdag, sier Tor Line.

Han mener rørleggere, konsulenter, borettslag, fjernvarmeselskaper, ventilasjonsfirma osv. alle har behov for dette produktet.

Det koster cirka 15 000 kroner for en liten startpakke med 5 sensorer. – Dette vil tjenes inn på 30 minutter, sier Tor Line i Z Energi.

 

 

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB