Det kommer 1500 plusshus i Fredrikstad

I bydelsområdet Sellebakk i Fredrikstad skal det etableres cirka 1500 nye plusshusboliger i løpet av få år. Prosjektet ser på ulike løsninger for energi- og effektoptimalisering i området, ladeinfrastruktur for elbiler, smart styring av boligene, bruk av batterier og etablering av et mikromarked.

Hovedfokuset er på sluttbruker, melder www.smartcarecluster.no. FutureHome AS og partnerne i prosjektet får 35,1 millioner kroner i Enova-støtte. Målet med Enova-satsningen er å demonstrere ny teknologi, digitale løsninger og forretningsmodeller som utnytter fleksibiliteten i energisystemet.

– Vi har et robust energisystem i dag, men dette vil bli utfordret når stadig mer av samfunnet skal elektrifiseres i omstillingen til lavutslippssamfunnet. Da må ny teknologi og nye forretningsmodeller tas i bruk og utvikles, sier markedsdirektør Øyvind Leistad i Enova ifølge smartcarecluster.no.

Prosjektet i Fredrikstad er et av åtte prosjekter som har fått Enova-støtte. Målet med prosjektene er å demonstrere ny teknologi og digitale løsninger for å komme nærmere målet om et lavutslippssamfunn. 

– Vi er trygge på at disse åtte prosjektene samlet sett vil ha stor nytteverdi for energisystemet i Norge. Ved å få demonstrert disse løsningene i stor skala, og under reelle driftsbetingelser, vil vi få verdifull læring og en god pekepinn på hva som vil være gode løsninger for framtiden, sier Leistad.

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB