Strøm fra vindmøller skal lagres i stål

Det tyske selskapet Lumenion har utviklet en energilagringsløsning som består av stålplater.

Dette melder energy-supply.dk.

Løsningen består av stålplater som varmes opp til 650 grader med overskuddstrøm fra vindmøller. Ved å la vann passere gjennom stålplatene, vil man kunne trekke energien ut igjen. Dampen fra prosessen kan enten brukes i en dampturbin til elproduksjon eller via en varmeveksler til fjernvarmeproduksjon.

Grunnen til at Lumenion har valgt å bruke stål i sin løsning, er at det avgir og opptar varme veldig hurtig, og kan holde en høy temperatur uten at det smelter. Det er også lett å oppskalere en slik løsning.

– Vi regner med at stålet kan brukes i minst 40 år, før vi behøver å vurdere utskiftning, sier Phillip Alexander Hiersemenzel fra Lumenion ifølge energy-supply.dk.

– Det er ikke mulig med et batteri. Det holder som regel i 10 til 15 år, og sjelden over 20 år, sier han. – Dessuten må det destrueres når det er oppbrukt.

Lumenion holder nå på å oppføre et pilotprosjekt med en kapasitet på 2,4 MWh med full nettilslutning. Det forventes å stå klart i 2019.

Selskapet har også inngått en avtale om å bygge et anlegg i Nord-Tyskland med en kapasitet på 40 MWh. Det skal stå klart i 2020.

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB