Sjøvannsvarmepumpe og fliskjele skal erstatte 500 000 tonn kull

Innen 1. april 2023 skal danske Din Forsyning ha etablert og idriftssatt varmeløsningen som skal erstatte den varmen som i dag produseres av kull i Esbjergsverket.

Det vil si at det skal finnes en ny løsning som kan produsere nok varme til å dekke halvparten av Din Forsynings varmebehov, melder Energy Supply ifølge Dansk Fjernvarme.

– Vi har et stort søkelys på forsyningssikkerheten, og at det blir en grønn løsning som blir så rimelig som mulig. For å oppnå det, setter vi sammen en miks av teknologier som vi kan bruke når det er best og billigst, sier direktør hos Din Forsyning, Christian Udby, til Energy Supply.

Ryggraden i energimiksen blir et sjøvannsvarmepumpeanlegg og et flisfyrt anlegg. I tillegg vil Din Forsyning hente 49 prosent av varmen fra avfallsforbrenning, og i begrenset omfang fra sine egne reservelastsentraler.

Din Forsyning har definert en løsning som består av en 50 MW sjøvannsvarmepumpe, 60 MW flisanlegg og en 30 MW elkjele som spiss- og reservelast. I tillegg vil det i mindre grad bli tilført overskuddsvarme fra industrien.

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB