Ny rekord i strømforbruket i dag

Torsdag morgen brukte vi mer strøm enn noen gang tidligere i Norge. Rekorden kommer bare uker etter forrige forbruksrekord i januar.

Dette melder Statnett.

Mellom klokken 8 og 9 registrerte Statnett et strømforbruk på 25.146 megawattimer (MWh). Det er 610 MWh mer enn forbruksrekorden som ble satt i januar.

- Vi ser at flere rekorder har blitt slått de siste ukene. Det kalde været som har vart en stund er en viktig grunn til at forbruket nå er høyt, men det høye forbruket skyldes ikke bare kulden. Det er også resultat av økt elektrifisering av samfunnet, både innen transport og industri, og en vridning bort fra fossile brensler til oppvarming - der oljefyring ble forbudt fra 2020, sier Gunnar Løvås, konserndirektør for system og marked i Statnett.

Flere rekorder på kort tid

15. januar kunne Statnett melde at nordmenn aldri før hadde brukt mer strøm samtidig. Det ble registrert en topp på 24 536 megawattimer, tilsvarende forbruket til ca. 24 millioner panelovner. Før det må vi tilbake til 2016 for å finne forrige rekord.

Januar bød også på rekordstor kraftproduksjon hvor det i løpet av én time ble produsert 27 698 MWh med elektrisk kraft i Norge.  

- Det er tydelig at dette er en vinter med stort strømbehov. Vi kan ikke utelukke at det kan komme flere rekorder dersom vinteren fortsetter å være kald, legger Løvås til.

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB