Med allerede 70 prosent av panelene på plass, ligger de godt an til å holde fremdriftsplanen, melder Berggård og Amundsen & Co AS i en pressemelding. Prosjektet er et samarbeids prosjekt mellom Berggård Amundsen og Stange Energi.

 

– Mildværet den siste uken har vært kjærkomment. Om det ikke kommer mer snø nå, vil anlegget på 1 156 paneler være ferdigstilt innen den første uken av desember, forteller Ove Nordahl, salgsleder næring hos Stange Energi.

Solanlegget består av 1 156 solcellepaneler, hvorav hvert panel har en effekt på 315 Wp. Dette vil årlig tilføre 287 108 kWh ren egenprodusert energi til svømmehallen. Hamar kommune er dermed godt på vei til å nå sitt mål om å redusere klimagassutslippene med 40 prosent i løpet av ti år. 

– Det er positivt med så nytenkende og fremoverlente partnere som Stange Energi. Med det største solanlegget i kommunen, besitter de også solid kompetanse i et marked med enorm vekst, sier produktsjef Ole Petter Fiære i Berggård Amundsen. Produktsjefen har bistått med prosjektering og kalkulasjon av anlegget.