De unge gründerspirene har hatt fokus på å utnytte en energikilde som er bra både for naturen, samfunnet og mennesket, melder Ungt Entreprenørskap Norge.


Bølgekraftverket skal sikre energiutbytte på lik linje med andre energikilder, og er samtidig betydelig rimeligere enn andre alternativer. Det vil kunne produsere strøm året rundt. Produktet passer bra for husholdninger og hytter langs kysten som ønsker å produsere bærekraftig energi. Et ekstra pluss er at kundene kan søke støtte fra Enova. Elevene har hatt tett dialog med fagpersoner fra marinteknologisk institutt ved NTNU i tillegg til aktører som TrønderEnergi, FosenKraft, NTE, EGGS Design og BLJ Engineering.

Current UB gikk også av med seieren i kategorien ”Innovasjonsprisen” for denne innovative ideen. De fikk da skryt av juryen for en unik innovasjon med bærekraft i sentrum. Denne juryen sier også at de har et stort internasjonalt potensial.

Grete Ingeborg Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge, er imponert over de unge gründerene, – Det elevene i Current UB har lært gjennom å drive ungdomsbedrift, går det ikke an å lese seg til i en bok. Elevene har opparbeidet seg en enorm kompetanse om kreativitets- og innovasjonsprosesser i kombinasjon med realfagskunnskap. De har vært utrolig dyktige til å jobbe bevisst og tett med lokalt næringsliv, og har bygd et relevant nettverk gjennom skoleåret. Deres produkt er rett og slett genialt!

Juryen mangler ikke superlativer når de beskriver bedriften. De sier bedriften tar en posisjon i et viktig marked, og juryen skryter av at de har funnet en nisje basert på teft og innovasjon. De mener Current UB har både et nasjonalt og internasjonalt potensial. Kundens behov står i sentrum, og de har et helhetsperspektiv på produktet som også omfatter planer for service og reparasjon. I tillegg imponerer de med godt samarbeid med næringsliv og forskningsmiljø. Juryen trekker også frem den morsomme dobbeltbetydningen i navnet.

Current UB skal dermed representere Norge i EM i Ungdomsbedrift som arrangeres 22.–24. juli av JA Portugal og JA Europe.