Nytt enøk-tilbud til boligeiere

5. januar startet Enova sitt nye enøk-tilbud til boligeiere: Enovatilskuddet. Gjennomfører du ett eller flere av 12 tiltak fra en meny, tar Enova en del av regningen.

– Vi har gitt tilskudd til energitiltak i boliger også tidligere. Det nye er at du slipper å søke om støtte på forhånd. Det eneste du trenger å gjøre er å gjennomføre tiltaket, og dokumentere utgiftene i den nye boligportalen på enova.no. Da får du pengene du har krav på, inn på konto. I tillegg til denne forenklingen gir vi tilskudd til noen nye tiltak og øker støttebeløpet for andre tiltak. I sum gjør disse grepene tilbudet vårt mer attraktivt, sier administrerende direktør i Enova, Nils Kristian Nakstad i en pressemelding.

Statsminister Erna Solberg og administrerende direktør i Enova, Nils Kristian Nakstad lanserte Enovatilskuddet i hjemmet til Rikke Haugland Haavi. Etter å ha installert en luft-vann-varmepumpe kan Haavi kaste ut oljefyren fra garasjen. Foto: Enova

Støtter solceller

Blant de nye tiltakene folk kan få tilskudd til, er trolig solceller det som vil vekke størst interesse.

– Dette har vært etterspurt fra bransje- og interesseorganisasjoner, og vi er spente på hvor populært dette tilbudet blir. Målet med tilskuddet er - som andre løsninger vi gir investeringsstøtte til - å øke utbredelsen, slik at teknologien på sikt blir konkurransedyktig uten støtte, forklarer Enova-sjefen.

Støtten gis gjennom tiltaket "el-produksjon" og retter seg mot alle som bruker fornybar energi til produksjon av elektrisitet, og har en plusskundeavtale med et nettselskap.

Mange tiltak

Andre nye tiltak som støttes gjennom Enovatilskuddet er avtrekksvarmepumper og varmegjenvinning av gråvann. I tillegg gis det nå også tilskudd til utfasing av olje/parafinkaminer – ikke bare oljefyrer. Foruten tilskuddet til oljefyrutfasing beholdes også støtten til varmestyringssystem, solfangere, varmepumper (luft-vann og væske-vann), biokjeler, bioovner og energirådgiving.

– Men vi gjør også noen endringer for noen av disse tiltakene. Både gjennom at vi justerer støttebeløp og at vi lemper på noen krav, sier Nakstad.

I statsbudsjettet tas det sikte på å bruke 250 millioner kroner på den nye ordningen i år. Nakstad mener det er en god og realistisk målsetning.

– Vi ser det som en tillitserklæring at vi har fått dette oppdraget, og skal jobbe knallhardt for å investere disse pengene i energitiltak som både kommer norske boligeiere og klimaet til gode. Med den nye modellen har flere muligheten til å gjøre sin bolig bedre samtidig som de gjør en innsats for klimaet. Om vi reduserer energibruken i bygg og boliger, frigjør vi ren energi til andre formål.

Startdatoen for den nye ordningen var 5. januar. Da åpnet også den nye boligportalen på nett. For å ha rett til Enovatilskuddet må fakturaer og kvitteringer være datert tidligst 1. januar 2015.

Her finner du en kort presentasjon av de tiltakene som støttes gjennom Enovatilskuddet.

 

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB