– Dette blir Norges mest miljøvennlige skolebygg

Ved bruk av moderne og innovative løsninger som bygningsintegrerte solceller og energibrønner i bakken, blir Brynseng en skole som produserer nesten all sin egen varme og energi.

– Dette blir Norges mest miljøvennlige skolebygg, dette kan elevene som skal gå her være skikkelig stolte av, sa Geir Lippestad (A), byråd for næring og eierskap i Oslo, etter en befaring på byggeplassen hvor Brynsengs skole reiser seg.

Brynseng skole er planlagt som en pilot på nesten nullenergibygg (nNEB).

Geir Lippestad (t. h.), byråden for næring og eierskap i Oslo, Rigmor Hansen, adm. dir, Undervisningsbygg og Are Strøm, divisjonsdirektør for NCC Building lytter til skolens arkitekt, Ida Hexeberg fra HRTB arkitekter. Foto: Undervisningsbygg

 

Skolen bygges etter passivhusstandarden, og opp mot 90 prosent av oppvarming- og varmtvannsbehovet dekkes av varmepumpe med brønnpark. Et fasadeintegrert solcelleanlegg på 1 046 m² skal produsere 105 000 kWh per år.

Dette blir Oslos første nær nullenergiskole, i tillegg til å ha et av Norges største fasadeintegrerte solcelleanlegg, ifølge Undervisningsbygg.

– Det er fantastisk gøy som byråd for eierskap, å ha et kommunalt foretak som Undervisningsbygg, som ligger helt i front, sa Lippestad etter befaringen. – At Norge skaffer seg denne kompetansen er uhyre viktig. Det er viktig for klimaet, og det åpner dører for næringslivet og byggebransjen.

Barna er viktigst

Byggets arkitekt påpeker at byggets brukere har vært det viktigste under planleggingen av skolen.

– Det er ingen kompromisser på barnas vegne. Først prosjekterte vi skolen, så kom miljøbiten, sa Ida Hexeberg ved HRTB arkitekter.

Brynseng skole skal stå ferdig for 850 elever til skolestart i 2017.

 

Publisert 27.9.2016

 

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB