Citycon har investert 15 millioner kroner i solcelleanlegget, som består av 8 000 kvadratmeter solcellepanel. Solcelleanlegget vil årlig produsere energi tilsvarende forbruket til omkring 40 eneboliger, og det skal dekke 15 prosent av kjøpesenterets energibehov. Dette melder Citycon i en pressemelding.

 

 

Ordfører Kåss åpnet solcelleanlegget sammen med Bent Rosenberg, som er senterleder for Citycon på Down Town i Porsgrunn. – Det er en stor dag for oss i Citycon. Vi jobber hver dag å gi kundene våre de beste handleopplevelsene på sentrene våre, og vi håper folk i Porsgrunn setter pris på at vi ligger i front når det gjelder klima, sa Rosenberg.

 

Skal bli klimanøytrale

Investeringen i solenergi på Down Town i Porsgrunn er en del av en større satsing fra Citycon, som har som mål at deres eiendommer over hele Norden skal bli klimanøytrale.

– Vi jobber mot et langsiktig mål om å være klimanøytrale innen 2030. Investeringen i solcelleanlegget på Down Town er et av flere klimatiltak. Både nybygg, eksisterende bygg og driften av alle eiendommene er miljøsertifisert etter den internasjonale standarden Breeam, sier Bill Engeness, som er sjef for bærekraft i Citycon.

 

Slutt på snømåking på taket

Selskapene Fusen og Innos har designet, prosjektert og installert solcelleanlegget, som gjør man ikke lenger trenger å måke snøen av taket.

– Solenergi gir en veldig god mulighet for alle som vil ta ansvar for klima og miljø. Her viser Down Town vei gjennom å investere i et helt spesielt solcellepanel som både vil produsere strøm til drift av senteret, og som fungerer som et snøsmeltingsanlegg i vinterhalvåret, sier Jens Hetland i Solenergi Fusen.

Innos har utviklet en unik teknologi der en vektsensor måler hvor mye snø det ligger på solcellepanelene, og ved behov føres det strøm tilbake igjennom solcellepanelene slik at de smelter snøen.

Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 34/2019. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!